A korábbinál kevesebb a hazai élelmiszer a legnagyobb kereskedelmi láncok üzleteiben
A sajtok, a sonkák, a joghurtok, a gyümölcslekvárok esetében a polcok felét ma már külföldi áruk foglalják el.
A sajtok, a sonkák, a joghurtok, a gyümölcslekvárok esetében a polcok felét ma már külföldi áruk foglalják el.
Önti a kormány a pénzt a kisvállalkozások külpiacra lépésének támogatásába, a cégek mégis nehezen kapnak hitelt. De miért?
Ahol ennyire jól működik az összhang termelő és kereskedő, ill. kereskedő és állam között, ott már nincs is szükség írásos, jogsértő áregyeztetésre. A népgazdaságunkat megkárosító román árus pedig megszégyenülten távozhat csatavesztése színteréről.
Új módszert dolgoz ki az egri főiskola tudásközpontja a magyar termelésű élelmiszerek azonosítására.
A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) tájékoztatója szerint a társadalmi szervezetek január 10-ig véleményezhetik a hungarikumokról szóló törvény tervezetét. A termékeket a létrehozandó Hungarikum Nemzeti Bizottság (HNB) minősíti majd. Az ottani rostán áteső termékek vagy más szellemi alkotások pedig eljuthatnak egy országos grémium elé, ahol nemzeti értéknek minősíthetik azokat. A tervezet szerint a HNB által hungarikumnak vagy nemzeti kincsnek nyilvánított magyar értékekből áll majd a hungarikumok nemzeti gyűjteménye.
Szigorítják a magyar termék minimum előírásait és bevezetnek egy új prémium kategóriát, magyarán átírják a jelenlegi szabályokat és egy úgynevezett kétszintű élelmiszerkönyvet vezetnek be egy-két éven belül. A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) kezdeményezése nyomán azonban még nem tűnnek el polcokról a silány minőségű termékek, csak átnevezik őket.